Pogosta vprašanja
O Biziju

Poslovni asistent Bizi nudi najnovejše finančne in kontaktne podatke za različna slovenska podjetja. S svojimi naprednimi funkcijami omogoča iskanje kontaktnih podatkov pravnih oseb, pregled njihovih poslovnih podatkov in finančnih izkazov. Izveste lahko tudi, kolikšna je vrednost njihove delnice ali pregledujete aktualne objave o podjetju.

Pridobite lahko dnevno sveže informacije o blokadah TRR, narokih, insolventnih postopkih in bonitetni oceni podjetij ter delate analize trga, podjetij in primerjave med njimi. Z Bizijem imate popoln pregled nad dogajanjem na trgu in ste dnevno obveščeni o ključnih spremembah izbranih podjetij.

Je pravo orodje za vse, ki želite bolje spoznati svoje (potencialne) poslovne partnerje in graditi odnose na pravih temeljih ter poslovati s podjetji, ki so vredna zaupanja. Moje zabeležke v Mojem Biziju vam omogočajo zapisovanje komentarjev za vsa podjetja, ki jih spremljate.

Prijazen uporabniški vmesnik omogoča preprosto pregledovanje podatkov. Ključni podatki so zgoščeni, navigacija je preprosta, vedno veste, kje ste in katere vsebine še lahko pregledujete. Ne potrebujete specifičnih znanj, da ugotovite, kateri potencialni partnerji so dovolj zanesljivi in finančno trdni za vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja.

Konkurenčna cena brez dodatnih stroškov, kar pomeni, da je osnovni paket Bizi cenovno ugodnejši od primerljivih poslovnih rešitev na trgu in znese za 12 mesecev 299 evrov + DDV. Na voljo imate dostop do vseh podatkov in funkcionalnosti brez kakršnihkoli omejitev, tako da bo Bizi zagotovo ustrezal vašim željam in potrebam danes in v prihodnje.

Naročnikom na napredni paket Bizi plus omogočamo poleg vsega, kar omogoča osnovna naročnina na Bizi, tudi dostop do sklopa Moje zabeležke v Mojem Biziju, kjer lahko uporabnik za vsa podjetja, ki jih ima v portfelju, dodaja zabeležke, komentarje in ima ključne zapiske o podjetju vedno pri roki.

Izdelava podrobne analize trga je funkcionalnost, ki jo med poslovnimi imeniki v takšni obliki ponuja samo Bizi. Recimo, da ugotovite, da bi lahko svoje storitve ali izdelke ponujali tudi podjetjem s področja gradbeništva na Primorskem. Z nekaj kliki lahko ugotovite, kakšna je rast te panoge in katera so podjetja, ki ustvarjajo največ posla. Svojo ponudbo nato le še prilagodite svojim ugotovitvam in sestanki bodo uspešnejši.

Neomejeno število vpogledov v bazo podatkov. Naročnina na polni plačljivi dostop vam omogoča neomejen vpogled v vse podatke brez dodatnih stroškov ali omejitvijo s točkami.

Neomejeno število vpogledov in izvozov bonitetnih poročil za slovenska podjetja. Bonitetno poročilo, ki ga lahko naročite na poslovnem asistentu Bizi, vsebuje ključne podatke, ki celostno razlagajo poslovno zdravje podjetja (splošni podatki, ključne osebe, TRR in blokade, aktualne objave, insolventnosti, naroki, finančni podatki, grafična analiza finančnih podatkov).

Med številne druge prednosti, ki jih ponuja samo Bizi, spadajo:

 • dnevno ažurni podatki o podjetjih in kontaktni podatki podjetij,
 • številna napredna orodja, npr. izvoz podatkov za potrebe pošiljanja elektronskih sporočil ali klasične direktne pošte,
 • prek Bizi obveščevalca ste takoj obveščeni o vseh kritičnih dogodkih in drugih pomembnih spremembah pri vaših poslovnih partnerjih,  prejmete ga prek e-pošte ali SMS-sporočil, lahko pa ga pregledujete tudi prek spletne strani Bizi,
 • Moj Bizi je vaš osebni arhiv, kjer lahko shranjujete baze podjetij, napredna iskanja, primerjave podjetij, analize trgov. Vse to vam prihrani čas, saj vas do  teh informacij loči le nekaj klikov. Poleg tega si lahko urejate Bizi obveščevalec in dodajate zabeležke za vsa podjetja, ki jih spremljate,
 • na karticah podjetij je vsak dan objavljenih tudi 1.500 zaposlitvenih oglasov,
 • podatkom na Biziju dodajamo vrednost s skrbno izbranimi poslovnimi vsebinami, borznimi objavami, priročniki, webinarji in Plus zgodbami podjetnikov, ki so navdih tudi  vsem ostalim.

Hitro iskanje – v polje lahko vpišete naziv, matično, davčno številko ali ključno besedo ter kliknete na lupo za iskanje. Ko vpisujete v iskalnik, vam ta predlaga poslovne subjekte in tako olajša iskanje, saj lahko vpišete le nekaj črk, izberete predlog in že izvedete iskanje. Prikažejo se tudi vaša zadnja iskanja, kar vam prav tako olajša delo.

Napredni iskalnik – ponuja zelo veliko možnih kriterijev (skupaj več kot 50) in omogoča, da si ustvarite dobro segmentirano bazo poslovnih subjektov.

Rezultati iskanj po meri – rezultate iskanj lahko še dodatno filtrirate in prilagajate po meri ter tako ustvarite najbolj relevantno bazo podatkov, prav tako lahko prilagajate nastavitve izpisa podatkov o podjetjih (več kot 40 kriterijev).

Pregledovanje podatkov o podjetjih – ključni podatki o podjetjih so zgoščeni, jasna navigacija pa vam pokaže tudi, katere podatke o posameznem podjetju še lahko pregledujete.

Nastavitev in shranjevanje pogledov – ni vam treba vsakokrat nastavljati podatkov, ki so prikazani v rezultatih, saj si lahko poglede shranite in potem preprosto preklapljate med njimi. Prav tako je mogoče nastaviti privzeti pogled prikaza podatkov, tako da imate tisto, kar največkrat uporabljate, najprej prikazano.

Primerjava podjetij – omogoča vam podrobno primerjavo petih izbranih podjetij po poljubnih finančnih postavkah. Primerjavo si lahko prilagodite tako da za primerjavo bodisi izberete poljubno finančno postavko bodisi nastavite poljubna podjetja.

Izvoz podatkov – vse prikazane podatke lahko izvozite neposredno v Excel. Izjema so le finančni podatki, ki jih lahko zaradi zakonskih omejitev, izvozite le za eno podjetje naenkrat. Izvozite lahko vse kontaktne podatke.

Prikaz podatkov o posameznem podjetju zajema naslednje informacije in funkcionalnosti:

 • osnovne podatke o podjetju,
 • kontaktne podatke o podjetju in vseh poslovnih enotah,
 • povezavo do lokacije na zemljevidu,
 • zaznamek, če je davčni neplačnik, REK neplačnik, ima blokado TRR ali je insolventen,
 • predstavitev podjetja, ponudbe,
 • ključne osebe (ustanovitelji, nadzorniki, zastopniki),
 • dinamičen prikaz vrednosti delnice podjetja,
 • bonitetno oceno podjetja in možnost prenosa bonitetnega poročila,
 • letno poročilo podjetja,
 • finančne podatke za pet let (bilanca stanja, poslovni izid, finančni kazalniki),
 • poljubno grafično analizo podatkov,
 • analizo trga izbranega podjetja s prikazom tržnega deleža izbranega podjetja ter tržnimi deleži največjih konkurentov. V tabeli so prikazani naslednji podatki: rang oz. mesto, ki ga na trgu dosega podjetje, prihodek podjetja od leta 2004 naprej, prihodek dejavnosti od leta 2004 naprej, število subjektov v dejavnosti, tržni delež podjetja od leta 2004 naprej,
 • aktualne objave: informacije o tem, ali je podjetje v stečaju, prisilni poravnavi ali likvidaciji, ali ima naroke, medijske objave, vrednost delnice, javne objave (SEOnet),
 • prikaz vseh TRR in stanja TRR (odprt, zaprt, blokiran, ima rezervacijo sredstev),
 • vpogled v celotno zgodovino blokad TRR in časovnice blokad,
 • Moje zabeležke – pregledovanje zabeležk oz. komentarjev, ki ste jih zapisali za posamezno podjetje.

Analiza trga vam omogoča, da s pomočjo več kot 40 kriterijev pripravite poljubno analizo in tako dobite vpogled v agregatne podatke za izbran trg. Tako lahko natančno spremljate sedanji ali prihodnji trg, podatki pa vam omogočajo popolnoma objektiven vpogled v dogajanje na določenem trgu. Analize lahko shranjujete v Moj Bizi, podatke pa lahko izvozite tudi v Excel.

Moj Bizi je vaš osebni arhiv. Je okolje, ki je del polnega plačljivega dostopa do Bizi in omogoča shranjevanje priljubljenih podjetij, iskanj, analiz. Prek njega imate vpogled v svoj portfelj podjetij. Prav tako si lahko urejate Bizi obveščevalec. Naročniki na Bizi Plus lahko v Mojem Biziju dodajate zabeležke za podjetja, ki jih imate v portfelju.

Do Bizija je mogoče dostopati na petih različnih ravneh:

 • obiskovalec – mogoč je vpogled zgolj v osnovne podatke,
 • brezplačni registrirani uporabnik – mogoč je vpogled v več podatkov, vendar ne do vseh ključnih podatkov, ki so pomembni za preverjanje poslovnih partnerjev,
 • brezplačni testni dostop je časovno omejen na 24 ur. Na voljo imate več podatkov, vendar še vedno ne do vseh pomembnih za preverjanje poslovnih partnerjev. Brezplačni testni dostop je mogoče naročiti tako, da kliknete na Preizkusi brezplačno in izpolnite obrazec,
 • polni uporabniki imajo neomejen dostop do vseh podatkov in funkcionalnosti. Treba je skleniti naročniško razmerje za najmanj 12 mesecev, cena dostopa za enega uporabnika je 299,00 evrov + DDV, za 2 do 5 uporabnikov 349,00 evrov + DDV, za 6 do 10 uporabnikov pa 399,00 evrov + DDV. Mogoče je naročiti tudi več kot 10 dostopov, v tem primeru vam pripravimo individualno ponudbo,
 • polni uporabniki Bizi Plus imajo neomejen dostop do vseh podatkov in funkcionalnosti in tudi do sklopa Moje zabeležke. Treba je skleniti naročniško razmerje za najmanj 12 mesecev, cena dostopa za enega uporabnika je 399,00 evrov + DDV, za 2 do 5 uporabnikov 449,00 evrov + DDV, za 6 do 10 uporabnikov pa 499,00 evrov + DDV. Paket Plus vsebuje še brezplačno predstavitev podjetja ali brezplačen zakup ključnih besed (Bizi + najdi.si + TiS). Pogoji za naročniško razmerje so enaki kot pri osnovni Bizi naročnini.
 • Mobilni Bizi je namenjen uporabnikom na poti in zagotavlja informacije za hitro odločanje. Dostop vključuje pregled osnovnih informacij o podjetju (kontaktni podatki), bonitetno oceno, finančno stanje za preteklih pet let ter prikaz ključnih oseb. Cena posameznega paketa je 96 evrov + DDV.

Polni dostop na Bizi ali Bizi plus lahko naročite:

Zaradi preprečitve zlorab prijavo, poslano prek spletnega obrazca, najprej preverimo. Nosilec (TSmedia) se zavezuje, da bo najpozneje v petih delovnih dneh po prejemu prijave za poln dostop do Bizi ali Bizi Plus na v prijavi navedeno elektronsko pošto poslal uporabniško ime in geslo za dostop do celotne funkcionalnosti Bizi brez omejitev.

Za začetek naročnine se šteje delovni dan, ko je bilo uporabniku poslano uporabniško ime in geslo.

Vsem naročnikom izstavimo račun najpozneje pet dni po naročilu. Naročnino poravnate v enkratnem znesku oz. lahko tudi v več obrokih, če se tako dogovorimo z vami. Naročnina omogoča neomejen dostop za čas trajanja naročnine v skladu z drugimi členi Splošnih pogojev o uporabi Bizi. Naročnino se sklene za obdobje najmanj enega leta.

Da. Do Bizija je mogoče dostopati tudi brezplačno, vendar v omejenem obsegu. Za ogled dveh finančnih podatkov in ustvarjanje svojega lastnega portfelja se je potrebno registrirati, prav tako za preizkus demo dostopa. Podatkov ni mogoče izvažati, kot tudi niso na voljo vse ključne informacije za preverjanje poslovnih subjektov.

Hitro iskanje je uporabno takrat, ko želite hitro poiskati en poslovni subjekt, ki ga želite podrobneje preveriti ali izvoziti njegove podatke v Excel ali ustvariti standardno ovojnico za pošiljanje navadne pošte. Hitro iskanje že po nekaj vpisanih črkah predlaga nazive subjektov, na katere kliknete z miško in že lahko sprožite iskanje. Prav tako se vam prikažejo pretekla iskanja.

Napredno iskanje je primerno, ko želite poiskati več poslovnih subjektov pod določenimi kriteriji, ustvariti segmentirano bazo. Bodisi želite poiskati podjetja z blokiranimi računi, objavami sodišč itd. bodisi želite ustvariti dobro segmentirano bazo poslovnih subjektov. V Excel lahko potem izvozite podatke o vseh prikazanih podjetjih. Prikazane rezultate lahko še dodatno filtrirate, spreminjate in tako ustvarite najbolj relevantno bazo podjetij. Prav tako lahko za vsa prikazana podjetja ustvarite standardne ovojnice za pošiljanje navadne pošte.

Ne, na Bizi se lahko naročite za obdobje najmanj enega leta.

Bizi vsebuje vse pomembne kontaktne, finančne in poslovne podatke za vse poslovne subjekte v Republiki Sloveniji:

 • osnovne podatke o podjetju,
 • kontaktne podatke o podjetju in vseh poslovnih enotah,
 • povezavo do lokacije na zemljevidu,
 • zaznamek, če je davčni neplačnik, REK neplačnik, ima blokado TRR ali je insolventen,
 • ključne osebe (ustanovitelji, nadzorniki, zastopniki),
 • predstavitev podjetja, ponudbe,
 • dinamičen prikaz vrednosti delnice podjetja,
 • bonitetno oceno podjetja,
 • letno poročilo podjetja,
 • finančne podatke za pet let (bilanca stanja, poslovni izid, finančni kazalniki),
 • poljubno grafično analizo podatkov,
 • analizo trga izbranega podjetja s prikazom tržnega deleža izbranega podjetja ter tržnimi deleži največjih konkurentov,
 • aktualne objave: informacije o tem, ali je podjetje v stečaju, prisilni poravnavi ali likvidaciji, ali ima naroke, medijske objave, vrednost delnice, javne objave (SEOnet),
 • prikaz vseh TRR in stanja TRR (odprt, zaprt, blokiran, ima rezervacijo sredstev),
 • vpogled v celotno zgodovino blokad TRR in časovnice blokad,
 • Moje zabeležke – pregledovanje komentarjev, ki ste jih zapisali za posamezno podjetje.

Podatki so pridobljeni iz številnih virov, urejeni in prikazani pa na način in po metodah, razvitih pri ponudniku teh podatkov. Finančni podatki so na voljo za podjetja, ne pa tudi za neprofitne organizacije.

V Bizi so objavljeni finančni podatki od poslovnega leta 2004 naprej. Podjetja, ki so zavezana k reviziji, oddajajo revidirana in konsolidirana poročila v skladu s terminskimi roki, ki jih določa Ajpes. Zaradi tega se lahko zgodi, da pri nekaterih tovrstnih podjetjih ti podatki za zadnje končano poslovno leto še manjkajo, saj jih podjetja še niso oddala.

Izračuni so narejeni po Slovenskih računovodskih standardih 2016, katerim smo prilagodili strukturo bilančnih izkazov in omogočili primerljivost postavk.

Podatke, objavljene v Bizi, zbirajo in urejajo pooblaščene ustanove po uradni dolžnosti. Sem spadajo vsi telekomunikacijski operaterji v Sloveniji, Agencija republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (to so tudi tako imenovani primarni registri, iz katerih črpa podatke tudi Poslovni register Slovenije, ki ga vodi in ureja Ajpes). V Biziju so objavljeni tudi podatki, ki jih zbirajo in urejajo drugi viri, npr. Borza Slovenije, Bisnode, d.o.o., slovenska sodišča, Uradni list Republike Slovenije, TK-operaterji, Banka Slovenije ali poslovni subjekti sami ...

TSmedia, d.o.o., sicer ne dvomi o resničnosti in pravilnosti posredovanih informacij vseh prej omenjenih virov, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne napake ali posledice, ki bi iz teh napak nastale.

Podatke osvežujemo v skladu z ažurnostjo, s katero nam jih posredujejo viri sami. Nekatere podatke osvežujemo dnevno (npr. kontaktne podatke operaterjev stacionarne, mobilne in IP-telefonije v Sloveniji, podatke iz Poslovnega registra Slovenije, blokade TRR), insolventnostne postopke, nekatere pa na tedenski (npr. naroke) ali mesečni ravni. Trudimo se, da tiste podatke, ki se hitro spreminjajo ali imajo velik pomen pri poslovnem odločanju uporabnikov, osvežujemo kar se da hitro.

Naročnina na Bizi je sklenjena za nedoločen čas. Odjava se izvede:

 • elektronsko (info@bizi.si ali bizi@tsmedia.si),
 • pisno po pošti na naslov nosilca: TSmedia, d.o.o., Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana; ali po faksu, št.: 01 473 00 16.

V primeru, da pošljete odjavo prek navadne pošte, vam zaradi boljše sledljivosti in dokazljivosti, priporočamo, da to storite prek priporočene pošte s povratnico. Odjavo je potrebno poslati najpozneje 30 dni pred potekom naročnine.

Ob odjavi naročnine na Bizi veljajo Splošni pogoji uporabe.

Brezplačna pomoč in svetovanje pri uporabi Bizija sta vam na voljo na e-naslovu info@bizi.si, lahko nas pokličete tudi na telefonsko številko 01 473 00 40. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Brezplačno uporabniško ime in geslo za brezplačno uporabo preizkusne različice Bizija dobite tako, da na spletni strani Bizi izpolnite obrazec za brezplačni testni dostop.

Preizkusite lahko vse ključne funkcionalnosti, vendar to niso vse. Na svoj e-naslov boste prejeli uporabniško ime in geslo ter povezavo za aktivacijo. Ko boste kliknili na povezavo za aktivacijo, boste imeli 24 ur časa za preizkušanje ključnih funkcionalnosti.

Pomoč vam je na voljo na 01 473 00 40 ali prek e-naslova info@bizi.si.

Potrebna sta računalnik, tablica ali mobilni telefon z dostopom do spleta. Priporočamo vam, da imate na računalniku naložene najnovejše brskalnike Google Chrome, Mozillo Firefox, Microsoft Edge, Safari, Opero ali druge.

Po prijavi z uporabniškim imenom in geslom za polni plačljivi osnovni dostop so vam na voljo vsi podatki brez omejitev ter vse funkcionalnosti razen Mojih zabeležk, do katerih lahko dostopajo naročniki na Bizi Plus.

Po prijavi v sistem in prvem iskanju se podatki o uporabniku shranijo v t. i. cookie (oz. piškotek). V primeru, da cookie ali datoteko v sistemskem direktoriju pobrišete, je potrebna ponovna prijava v sistem. Spletno stran s prijavo je mogoče shraniti tudi z ukazom favorites (oz. priljubljene) med vaše pogosto uporabljane strani.

Ne. Naročniki na TIS na spletu imajo za prijavo na raven naprednega dostopa do itis.siol.net od Bizija neodvisno uporabniško ime in geslo, ki pa je lahko isto, če uporabnik tako določi ob naročnini na Bizi.

Vsakokratne akcije in popusti so prikazani na naših spletnih straneh, o posebnih ponudbah obveščamo tudi prek elektronskih sporočil.

V Bizi je mogoče oglaševati s številnimi tipi oglasov. Mnogi izmed njih so vključeni tudi v plačljivi polni dostop do Bizi, oglasna mesta pa so na poslovnem asistentu umeščena tako, da boste z oglaševanjem dosegli največji učinek.

Lahko se odločite za zakup grafičnih oglasov na doseg (različne dimenzije pasic, billboard, zamenjava ozadja, druge napredne oblike, PR novica) ali pa za paketno oglaševanje na predstavitvenih straneh podjetij (kombinacija spletnih mest Bizi, TiS in najdi.si), in sicer premium predstavitve podjetij, zlati sponzor dejavnosti, aktivna spletna stran, vtičnik za Facebook …

Vse možnosti oglaševanja najdete na tej povezavi, lahko nam pišete tudi na oglasevanje@tsmedia.si ali nas pokličete na 01 473 00 40.

Moj Bizi je vaš osebni arhiv. S polnim plačljivim dostopom lahko v svojem portfelju shranjujete podjetja, iskanja, primerjave podjetja, analize trga in urejate podjetja v obveščevalcu.

Ustvarjate lahko poljubne kategorije, kar vam olajša uporabo Mojega Bizija, izberete želeno kategorijo in prikažejo se vam podjetja le iz te kategorije ter povzetek portfelja podjetij iz te kategorije. Podobno je pri shranjenih analizah, iskanjih itd.

V Mojem Biziju imate vse pomembne informacije o podjetjih, ki vas zanimajo, vedno pri roki, potrebujete le računalnik s povezavo do spleta. Vedno so vam pri roki vsa ključna orodja, vključno z izvozom podatkov.

Brezplačno registrirani uporabniki lahko ustvarijo svoj portfelj in shranijo svoja iskanja, demo uporabniki pa lahko dodatno izdelujejo tudi analize trgov. Bizi obveščevalec je namenjen polnim uporabnikom Bizija.

Naročniki na Bizi plus lahko v Mojem Biziju dodajajo, urejajo in brišejo tudi zabeležke oz. komentarje za vsa podjetja v portfelju.

Uporaba funkcionalnosti Moj Bizi je povezana z vrsto dostopa.

 1. Uporabniki, ki nimajo sklenjenega naročniškega razmerja, te funkcionalnosti ne morejo uporabljati.
 2. Brezplačno registrirani uporabniki lahko izdelajo svoj portfelj podjetij in shranjujejo iskanja.
 3. Demo uporabniki lahko ustvarijo svoj portfelj, shranjujejo iskanja, izdelajo in shranijo analizo trga. 
 4. Naročniki na polni plačljivi paket Bizi lahko uporabljajo vse funkcionalnosti razen Mojih zabeležk.
 5. Naročniki na polni plačljivi paket Bizi plus lahko uporabljajo vse funkcionalnosti, tudi Moje zabeležke.

Okolje Moj Bizi sestavlja več vsebinskih sklopov. Možnost uporabe vseh funkcionalnosti imajo naročniki na polna plačljiva paketa Bizi in Bizi Plus.

 1. PORTFELJ: prikazana so vsa vaša shranjena podjetja v Mojem Biziju, ki ste jih kadar koli označili, da jih želite spremljati. Na vrhu je povzetek celotnega portfelja. Izberete lahko poljubno kategorijo, nato se vam prikažejo podjetja iz izbrane kategorije in povzetek portfelja za izbrano kategorijo. Pri vsakem podjetju je označeno, ali je dodano tudi v Bizi obveščevalec. Z enim klikom je mogoče podjetje dodati ali odstraniti iz Bizi obveščevalca. Podjetja je mogoče premakniti iz ene v drugo kategorijo. S pomočjo orodij je med drugim mogoče izvoziti podatke v Excel ali pripraviti Wordovo datoteko za tiskanje standardnih ovojnic. Prek matičnih in davčnih številk je v portfelj mogoče uvoziti poljubna podjetja.
 2. MOJE ZABELEŽKE: sklop, do katerega lahko dostopajo naročniki Bizi Plus je pravzaprav mini CRM, ki nadomešča zapisovanje opomb, komentarjev v klasične rokovnike, zabeležke je mogoče urejati in brisati. Zabeležke za posamezna podjetja se prikažejo tudi na karticah teh podjetij.
 3. SHRANJENE ANALIZE TRGOV: prikazane so vse shranjene analize trgov. S klikom na naziv se zažene analiza trga. Za vsako analizo je navedeno, za katero leto je bila narejena, kriteriji trga, število podjetij v agregatu ter opombe. S klikom na »Uredi« lahko urejate naziv analize, spremenite ali dodate opombo ter premaknete analizo v poljubno kategorijo. Podobno kot pri Portfelju lahko tudi pri analizi trga izberete poljubno kategorijo ter iščete po shranjenih analizah. S klikom na »Nova analiza trga« se vam prikaže podstran, na kateri lahko izdelate novo analizo trga.
 4. SHRANJENA ISKANJA: shranjena so vsa iskanja, ki jih zaženete tako, da kliknete na naziv iskanja. Prikazani so še kriteriji iskanja, število zadetkov oz. poslovnih subjektov, opombe, datum nastanka. S klikom na »Uredi« lahko spremenite naziv iskanja, dodate ali spremenite opombo ter iskanje premaknete v poljubno kategorijo. Mogoče je izbrati poljubno kategorijo ter iskati po shranjenih iskanjih.
 5. SHRANJENE PRIMERJAVE PODJETIJ: shranjene so primerjave podjetij, ki jih zaženete s klikom na naziv primerjave. Navedena so podjetja, ki so vključena v primerjavo, datum, ko so bile shranjene v Moj Bizi. S klikom na »Uredi« lahko uredite naziv primerjave, spremenite ali dodate opombo ter prenesete primerjavo na katero izmed že ustvarjenih ali v novo kategorijo. Mogoče je tudi iskanje po primerjavah. Ravno tako lahko izberete poljubno kategorijo in prikažejo se vam le primerjave izbrane kategorije.
 6. BIZI OBVEŠČEVALEC: prikazani so ključni podatki o podjetjih in spremembe za vse poslovne subjekte, ki so dodani v Bizi obveščevalec.

S klikom na Avatar, ki je desno od lupe za iskanje, se vam odpre okno z bližnjicami do sklopov »Moje podjetje«, »Nastavitve uporabnika« in »Moj svetovalec«.

Moje podjetje je okolje, kjer lahko uporabnik oz. naročnik na polni plačljivi paket Bizi ali Bizi plus pregleda podatke o svojem podjetju, če pa jih želi spremeniti, je na voljo obrazec, prek katerega lahko sporoči spremembe. Sporočite lahko spremembe, kot so npr. spremembe telefonske številke, e-naslova, spletne strani ali spremembo TSmedia klasifikacije. Opis podjetja bo viden pri splošnem pregledu vašega podjetjav sklopu Predstavitev podjetja.

Pri nastavitvah uporabnika so navedeni vaši podatki, dodana je možnost spremembe e-naslova, lahko spremenite tudi geslo za dostop do Bizija. Zapisani so tudi podatki za Bizi obveščevalec, ki jih lahko spremenite.

V sklopu Moj svetovalec lahko svojemu Bizi svetovalcu pošljete sporočilo po meri.

Na vsako uporabniško ime in geslo je vezano določeno število hkratnih prijav - dostopov. Ko ste oddali naročilo na Bizi, ste določili, koliko sočasnih dostopov do Bizi naročnin želite. Z enim uporabniškim imenom in geslom lahko do Bizi sočasno dostopate le z enega računalnika, povezanega v splet.

Z drugega računalnika lahko z istim uporabniškim imenom in geslom do Bizi dostopate le, če se na prvem računalniku prej odjavite. Odjavite se lahko s klikom na gumb »Odjavi« (v tem primeru je prijava na drugem računalniku mogoča takoj) ali pa vas sistem samodejno odjavi po dveh urah neaktivnosti.

Če želite večje število sočasnih dostopov, vas vabimo, da nam pišete na info@bizi.si ali nas pokličete na telefonsko številko.

Da, na Biziju je mogoče spremeniti geslo. To storite tako, da kliknete na Avatar, ki je desno od lupe za iskanje, in izberete »Nastavitve uporabnika«. Vpišete staro geslo in dvakrat novo ter potrdite. Ko potrdite, vas Bizi o spremembi uporabniškega imena obvesti prek e-pošte.

Da, to je mogoče. Kliknite na Avatar, ki je desno od lupe za iskanje, in nato »Nastavitve uporabnika«. V delu, kjer so osnovni podatki, vključno z elektronskim naslovom, kliknete na gumb »Spremeni« ter vpišete nov elektronski naslov. Po potrditvi vas Bizi prek e-pošte obvesti o spremembi privzetega elektronskega naslova.

Vsebinska vprašanja

Za svoje podjetje lahko spremenite kontaktne podatke, in sicer e-pošto, www naslov in telefonsko številko. Za spremembe nam pišite na info@bizi.si.

Bonitetna ocena na Biziju je sestavljena iz dveh delov: finančne in dinamične ocene. Finančna ocena je statični del bonitetne ocene, ki se med letom ne spreminja. Izračunana je na podlagi kvantitativnih podatkov iz računovodskih izkazov gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov za zadnja tri leta. V izračunu finančne ocene je upoštevanih več preračunanih kazalnikov, ki so ustrezno ponderirani. Končna ocena je rezultat kompleksnega preračuna postavk iz letnega poročila podjetja za zadnja tri poslovna leta. Največji poudarek je dan finančni varnosti, donosnosti, učinkovitosti, uspešnosti in denarnemu toku. Poleg tega se pri izračunu finančne ocene upoštevajo še druge postavke. Končna izračunana vrednost 0 predstavlja najslabšo, medtem ko vrednost 100 predstavlja odlično finančno oceno.

Sam statični del bonitetne ocene ne zadostuje za celovito informacijo o poslovnem zdravju podjetja, saj ocena zgolj na podlagi finančnih računovodskih podatkov odraža preteklo stanje – za pretekla poslovna leta, ne vsebuje pa ažurnih – dnevno osveženih informacij. Te so na voljo v dinamičnem delu bonitetne ocene. Dinamični del bonitetne ocene se spreminja na podlagi stanja TRR (odprt, zaprt, blokiran) ter objav sodišč (stečaji, likvidacija, prisilna poravnava, izbris ...).

Namen dinamičnega dela bonitetne ocene je prikazati trenutno stanje podjetja in tako delovati kot korekcija oz. dopolnitev finančne ocene. Dinamični del odraža trenutno stanje podjetja na podlagi podatkov, ki so na voljo. Na Biziju osvežujemo podatke, na podlagi katerih se izračuna dinamični del bonitetne ocene na dnevni ravni.

Razlaga ščitov:

 • Zeleni ščit – najboljša oznaka (podjetje zelo dobro posluje in nima težav s tekočim poslovanjem).
 • Rumeno/oranžni ščit – srednja oznaka (preverite bilanco stanja in izkaz poslovnega izida).
 • Rdeči ščit – najslabša oznaka (predvsem bodite pozorni na stanje TRR podjetja in insolventne postopke).
 • Siva ikona – če za izračun bonitetne ocene ni dovolj podatkov, je to ponazorjeno s prazno sivo ikono.

Za finančno oceno se računa naslednjih 7 ocen, ki so realna števila: finančna varnost, donosnost, učinkovitost, uspešnost, finančni dolg/denarni tok (EBITDA), Altmanova ocena, Kraličkova ocena.

Ta števila – ocene se potem točkujejo. Število točk se sešteje v skupno finančno oceno.

Razredi za finančno oceno so:

 • 0–25 točk – slabše posluje
 • 26–35 točk – slabo posluje
 • 36–45 točk – zadovoljivo posluje
 • 46–60 točk – dobro posluje
 • 61–90 točk – zelo dobro posluje
 • 91–100 točk – odlično posluje

Vse informacije o izračunu so predstavljene tudi na tej strani. Avtor modela izračuna finančne ocene je dr. Jožko Peterlin.

Viri podatkov za naroke na Biziju so javne evidence slovenskih sodišč. Podatkov o zaključenih postopkih žal ne pridobivamo, saj ti niso na voljo. Lahko pa naroke izbrišemo iz Bizija, če nam na naroki@tsmedia.si pošljete uradni dokument, ki dokazuje, da je postopek končan.

Po prejetju in pregledu dokumenta bomo izbris uredili.

V poslu je pomembno, da ste o ključnih spremembah pri podjetjih obveščeni takoj. Bizi obveščevalec je vaš osebni informator, ki vas vsak dan obvešča o vseh kritičnih dogodkih in drugih pomembnih spremembah pri izbranih podjetjih. Obvestila o spremembah vključujejo obveščanje o stanju transakcijskih računov (odprt, zaprt, blokiran), sodnih objavah, spremembah podatkov v Poslovnem registru Slovenije in finančni oceni.

Obvestila prejmete prek e-pošte, prav tako pa lahko spremembe v obveščevalcu pregledujete v Mojem Biziju. V nastavitvah računa zapišite svoj e-naslov oz. mobilno številko, na katero želite prejemati obvestila.

Nastavitev funkcije, ki je na voljo naročnikom na polni dostop Bizi in Bizi plus, je individualna – uporabnik sam določi nabor podjetij, ki jih želi spremljati.

Podjetje lahko dodate v Bizi obveščevalec tako, da:

 1. na kartici podjetja kliknete zeleni gumb »Dodaj v Bizi obveščevalec« (shranite ga lahko v obstoječo ali novo kategorijo, npr. Nepremičnine, zraven pa zapišete tudi opombe),
 2. ko izvedete iskanje in na rezultatni strani označite nekaj rezultatov, se vam prikažejo orodja. Nato kliknete na moder gumb »Dodaj v Bizi obveščevalec«,
 3. v Portfelju na Mojem Biziju pri posameznem podjetju kliknete sivo piko v oklepaju, ki se bo potem, ko boste podjetje dodali v obveščevalec, obarvala zeleno. Podjetje lahko tudi odstranite iz Bizi obveščevalca (s klikom na zeleno obarvano ikono).

Pomembno: Podjetja, ki jih imate v svojem portfelju, še niso avtomatično dodana v Bizi obveščevalec.

Pri vsakem podjetju je na podstrani Matično podjetje polje »Davčni zavezanec«, kjer je zapisano DA ali NE (če podjetje ni zavezanec za DDV). Tudi predpona SI pred davčno številko nakazuje, da gre za davčnega zavezanca.

Zaposlitvene oglase po dogovoru s spletnim mestom Moje delo prikazujemo na karticah podjetij. Na posamezni kartici podjetja so prikazani štirje oglasi. Če je teh oglasov več, je dodana povezava z dostopom do podstrani, na kateri so navedeni vsi zaposlitveni oglasi.

Podjetja, ki zaposlujejo, lahko vidite tudi tako, da v naprednem iskalniku označite »Ima zaposlitvene oglase«, dodate še druge kriterije (npr. da vas zanimajo oglasi v Osrednjeslovenski regiji) in prikažejo se vam podjetja, ki ustrezajo vsem kriterijem. S klikom na posamezno podjetje si lahko ogledate vsa prosta delovna mesta pri tem podjetju.

Vir podatkov za sklop Financiranje iz proračuna je aplikacija Erar (avtorica projekta je Komisija za preprečevanje korupcije), ki prikazuje porabo javnega denarja v Republiki Sloveniji. Podatke pridobivamo iz njihovih statičnih datotek s podatki o mesečnih seštevkih in transakcijah.

Ti niso nujno vedno enaki objavljenim podatkom v aplikaciji, zato je mogoče, da kdaj podatki na Biziju malenkost odstopajo.