Novice

Objavljeni so finančni podatki za leto 2023

Vas zanima, kako se izogniti tveganim poslom? Preden sklenete posel, preverite, s kom poslujete.

Objavljeni so finančni podatki za leto 2023

Podatki, ki razkrivajo, v kakšni finančni kondiciji je podjetje

Poslovni asistent Bizi je objavil aktualne poslovne in finančne podatke za leto 2023. Novi finančni podatki razkrivajo čiste prihodke od prodaje in čisti dobiček ali izgubo podjetja, EBITDA, EBITDA-stopnjo, kazalnike, ki kažejo spremembo poslovnega izida glede na preteklo leto, čisto donosnost kapitala (ROE), podatke o sredstvih in kapitalu, število zaposlenih in povprečno mesečno plačo na zaposlenega v podjetju, svežo bonitetno oceno ter številne druge kazalnike. Hkrati v bogati bazi ostajajo finančni podatki preteklih let, zato lahko uporabniki zlahka primerjajo poslovanje posameznega podjetja med leti.

Še nimate dostopa?

PREIZKUSITE BREZPLAČNI DOSTOP >>

Z objavo novih finančnih podatkov Bizi razkriva tudi vrsto zanimivih dejstev o stanju slovenskega gospodarstva v letu 2023. V lanskem letu je bilo v Sloveniji:

  • ustanovljenih 27.318 novih podjetij, od tega jih trenutno posluje še 21.056,
  • največ novih podjetij je bilo ustanovljenih v osrednjeslovenski regiji,
  • v primerjavi z letom 2022 je bilo v letu 2023 ustanovljenih 903 več pravnih oseb (triodstotno povečanje),
  • 21.423 podjetij je zaprlo svoja vrata, kar je sedem odstotkov več leto prej.

 

Orodja za pomoč pri poslovanju s poslovnimi partnerji

Bizi je namenjen tako podjetnikom kot zaposlenim v prodaji, marketingu, financah, računovodstvu ter tudi novinarjem. Ponuja številna orodja, ki pomagajo analizirati trg in proučiti izbrano podjetje. Napredno iskanje omogoča izbiro podjetij na podlagi točno določenih kriterijev (na primer dejavnost, pravni status, velikost podjetja, financiranje iz proračuna, informacije o objavi sodišč in informacije o tem, ali ima podjetje morda blokiran tekoči račun), analizo trgov, oblikovanje portfelja, primerjavo podjetij in prenos bonitetnega poročila.

Za dodatna vprašanja nam pišite na info@bizi.si.

Uspešno poslovanje vam želimo,
ekipa Bizi